Invitat: Mihai Tătaru, realizator și prezentator emisiunea „A Doua Șansă”
Unde și când: Sediul Biroului pentru Studenți cu Dizabilități, Cămin III (parter, intrare spate), Complex Studențesc Hașdeu, miercuri, 11 martie 2015, începere la ora 17:00. Intrarea este liberă.
Participanți: Studenți cu și fără dizabilități ai UBB, alumni UBB, echipa și voluntari ai BSD și alte persoane interesate.
Biroul pentru Studenţi cu Dizabilităţi al UBB funcţionează în cadrul organigramei Rectoratului UBB, având ca obiective facilitarea şi sprijinirea includerii studenţilor cu nevoi diverse de învăţare în viaţa universitară, precum și informarea cadrelor didactice și a studenților cu privire la accesibilizare și dizabilitate. În această direcție, BSD oferă o serie de evenimente educaționale despre accesibilizare (fizică și socială), unele dintre ele având ca invitați fundații, asociații și instituții (naționale și internaționale) implicate activ în asigurarea unei vieți fără bariere pentru persoanele cu dizabilități.
În data de 11 martie, ora 17:00, la sediul BSD, va avea loc evenimentul de tip Bibliotecă Vie, în cadrul căruia vom cunoaște povestea de viață a lui Mihai Tătaru, alumni UBB (specializarea Psihopedagogie Specială) în prezent realizator și prezentator al emisiunii radio „A Doua Șansă”, în cadrul Radio Renașterea.
„M-am născut la șase luni și jumătate, iar la vârsta de un an și câteva luni, medicii au constatat ca sufăr de tetrapareză spastică. În jurul vârstei de 12 ani, am făcut o serie de intervenții chirurgicale (șase), dintre care au fost ratate patru. În anul 2008 am avut ocazia să plec în Linz (Austria) pentru a corecta, pe cât posibil, dizabilitatea de care sufăr. În acest moment utilizez un cadru de mers și, în ultimii ani, datorită gimnasticii medicale, am reușit să depășesc în mare măsură problemele asociate bolii. Am intrat în mass-media în 1998 (radio), iar din 2001 sunt realizatorul si prezentatorul emisiunii „A Doua Șansă” la radio Renașterea. Emisiunea s-a născut din dorința ca persoanele cu nevoi speciale să aiba o tribună unde să se exprime, urmând ca de aici să pornească anumite soluții. În cele peste 600 de ediții desfășurate în cei peste 13 ani de existență, am abordat subiecte diverse, alături de oameni care au tangență cu acest segment social. „A Doua Șansă” a fost prima emisiune cu caracter general privind dizabilitățile (abordând săptămânal toate tipurile sau gradele de handicap), eu fiind primul jurnalist în scaun rulant din România (momentan folosesc un cadru de mers)”.
Vă așteptăm.